Savværksvej i Sorring

Byens faciliteter

Byens faciliteter

Sorring har i dag ca. 1.151 indbyggere, og sammensætningen af beboere har ændret sig meget de seneste år. Efter åbningen af motorvejen mellem Aarhus og Silkeborg i 2005 flyttede mange unge børnefamilier fra de omkringliggende storbyer, og der kom nyt liv til Sorring.

Med en afstand på 500 meter til Sorring bymidte, er Savværksvej et ideelt boligområde, hvorfra skole, daginstitution, indkøb og fritidsaktiviteter kan nås i gåafstand.

Indkøb, forsamlingshus og posthus
Hovedgaden snor sig gennem byens midte, og her er mange af byens vigtigste faciliteter placeret. Dagli'Brugsen ligger centralt ud mod byens torv og fungerer ud over dagligvarebutik også som posthus, apotek og benzintank. Torvet bliver hvert år brugt til bl.a. markeder og byfest.

Torvet bliver hvert år brugt til bl.a. markeder og byfest og i 2021 blev beslutningen taget om at forskønne bymidten i Sorring. Silkeborg Kommune har startet tiltaget og vil, ved at købe de to ejendomme Hovedgaden 20 og Ebbesensvej 8 senere rive dem ned for at give plads til en ny byhave, som skal være et grønt mødested midt i byen. Det er første etape af arbejdet med at realisere Byhaven. Næste skridt bliver at arbejde videre med de tegninger, der blev lavet i efteråret 2021 i samarbejde med lokale borgere og at finde finansiering til den videre byfornyelse.
 

Byhave i Sorring

På modsatte side af torvet ligger byens forsamlingshus, hvor der findes festsal, køkken og mødelokale. Der afholdes i løbet af året mange fælles aktiviteter og fester.


Ny idrætshal
Sporten trives godt i Sorring, og i 2007 åbnede den nye idrætshal med fitnesscenter, cafeteria og mange former for hal­aktiviteter. Nord for byens sportsplads ligger en ridehal med staldfaciliteter, og hver dag kan man se byens børn og unge på hesteryg på tur i de omkringliggende skove.

Skole, SFO, vuggestue og børnehave
Sorring Skole er netop blevet udvidet og moderniseret, og er i dag en moderne skole med elever fra 0. til 7. klasse samt en SFO. I januar 2012 åbnede det nye Børnehus, med plads til 150 vuggestue- og børnehavebørn. Rundt om Børnehuset er der anlagt en stor legeplads.

Lægehus, ældrecenter, plejehjem og beskyttede boliger
I Sorring findes også et velfungerende lægehus samt et ældrecenter med plejehjem og beskyttede boliger.

Alt i alt er Sorring en moderne og velfungerende landsby, som inden for korte afstande tilbyder alt, hvad man har brug for – handels- og kulturliv, skole og børneinstitution samt sundheds- og sportsfaciliteter. Derudover er der gode busforbindelser til de nærmeste storbyer Aarhus og Silkeborg. 
 

Indkøb i Sorring
Kulturhuset i Sorring
Sorring børneinstitution
Sorring institution
Himmelbjerget
15 min til Knudsø fra Sorring
kort afstand til Silkeborg

Moderne landsby omgivet af unik natur

Moderne landsby med unik natur

Omkredset af Søhøjlandet med Silkeborg, Hammel, Galten, Aarhus, Skanderborg og Ry ligger Sorring lige midt i det hele –Danmarks højest beliggende lands­by. Her har man mulighed for at bo på landet i fredelige omgivelser og samtidig have hurtig og let adgang til de større omkringliggende byer, med kun 5 km til Låsby/Silkeborg motor­vejen og 18 km til E45-motorvejen. Sorring hører til Silkeborg Kommune.

Nærområdet
Ca. 5 minutters kørsel fra Sorring ligger Galten. Her er der diverse indkøbsmuligheder, tøjbutikker, apotek, biograf, banker, diverse spise- og takeaway­steder og idrætshal.

Hammel ligger 12 km fra Sorring, hvor der også er gode indkøbsmuligheder og et rigt kulturliv. Byens Kulturhus ’Inside’ huser et stort bibliotek, hyggelig café og bowlingbaner. Hammel har desuden biograf, restauranter, gymnastikforening, idrætscenter og svømmehal.

Naturen omkring Sorring
Kun 20 km fra Sorring ligger Himmelbjerget, der byder på smuk natur og arrangementer for både børn og voksne.

Ligeledes finder man indenfor en radius af 15 km byen Ry, der er kendt for sine mange søer og smukke skove. Ry Skov har stier og afmærkede løberuter, og der er desuden anlagt hundeskov og bålhytte.

Der er også mulighed for at besøge Ry Lystbådehavn, der er en lille hyggelig havn i skønne omgivelser med isbod om sommeren. Hjuldamperen ’Hjejlen’ ligger også sin rute forbi her, og havnen er godt besøgt især i forbindelse med Silkeborgs Regatta.

Indre by og miljø

Indkøb: 550m
Kulturhus: 580m
Skole: 750m
Institution: 1.000m
Lægehus: 850m
Sportshal: 980m

Omegnen

Galten: 10km
Hammel: 12km
Ry: 15km
Silkeborg: 15km
Skanderborg: 20km
Aarhus: 30km

Motorvej

Silkeborg Motorvejen: 5km

E45: 18km

Tegninger og illustrationer er vejledende. Der tages forbehold for ændringer.